Триває громадське обговорення положення про сертифікацію вчителів

З метою підвищення престижності педагогічної професії та заохочення вчителів до особистісного і професійного зростання, представники Міністерства освіти і науки розробили та винесли для громадського обговорення проект "Положення про сертифікацію педагогічних працівників", згідно якого по-новому відбуватиметься сертифікація вчителів.

Згідно з проектом, сертифікація включатиме два етапи – перевірка професійних компетентностей та експертне оцінювання практичного досвіду роботи вчителя.

Тестування проводитиме Український центр оцінювання якості освіти, Державна служба якості освіти вивчатиме та даватиме експертне оцінювання практичного досвіду роботи.

Сертифікацію вчителі зможуть пройти добровільно. Для тих педагогів, які успішно пройдуть сертифікацію,передбачено 20% надбавки до зарплатні.

Детальніше з умовами та етапами проходження сертифікації можна познайомитися за посиланнями

http://osvita.ua/school/reform/62620/

https://vseosvita.ua/news/sertifikacia-vciteliv-po-novomu-2797

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 9 грудня на електронну адресу - zakon@mon.gov.ua (Божинський Володимир Святославович) або за почтовою адресою: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.