Засідання керівників районних методичних об’єднань, громадських методистів закладів дошкільної освіти

02 листопада 2018 року на базі ЦРД «Сонечко» смт.Драбів відбулося засідання керівників районних методичних об’єднаньта громадських методистів з проблеми:«Сучасні домінанти методичної роботи для формування ключових компетентностей педагогічних працівників закладів дошкільної освіти» на виконання вимог нової редакції Базового компонента дошкільноїосвіти.

Підвищення якості дошкільної освіти перебуває в пря­мій залежності від рівня професійної компетентност іпедагогіч­них кадрів.

/Files/images/doshkllya/shkola_kervnika/Ножиці 2.JPG

За сучасних умов реформування освіти радикаль­но змінюється статус педагога, його освітні функції, відповідно змінюються вимоги до його професійно-педагогічної компетент­ності, рівня його професіоналізму. На сьогодні ми відзначаємо затребуваність педагога творчого, компетентного, здатного до роз­виткусвого особистісного потенціалу в сучасній системі дошкіль­ної освіти. Успіх роботи закладу дошкільної освіти багато в чому залежить відтворчої активності педагогів, від їх професійної зрілості.

У ході заходу методист райметодкабінету Просяник О.М. провела педагогічний брифінг щодо форм роботи з пе­дагогічними кадрами у закладах дошкільної освіти, нагадала про традиційні форми навчання педагогів, а також особливу увагу приділила новітнім формам навчання, таким як ділова гра, союз однодумців, майстер-клас, коучинг-сесія, квік-налаштування, кейс-метод, виставки-ярмарки, творчі години.

/Files/images/doshkllya/shkola_kervnika/Ножиці 3.JPG

З присутніми провела практикум по плануванню інтерактивних формироботи з педагогами для їх активізації, розвитку креативного мислення, нестандартних виходів з проблемних ситуацій в організації освітнього процесу з дітьми дошкільного віку.

Слухачі заходу переглянули фрагмент відеопрезентаціїсекції «Дошкільна освіта» республіканської серпневої конференції 2018 року щодо створення розвивального простору закладу дошкільної освіти, створення безпечного розвивального простору (досвід завідувача ЗДО № 18 м. Суми,Кристини Шевич)

/Files/images/doshkllya/shkola_kervnika/Ножиці 4.JPG

Учасники торкнулися також проблем і недоліків сучасного освітнього середовища в закладах дошкільної освіти. Особливу увагу учасники заходу приділили процесу планування методичної роботи з педагогами.

Провела та підготувала методист РМК Просяник О.М.

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.