З 1 по 31 жовтня у районі проходив V Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини" ( до 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського)

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931 та з метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, популяризації книгочитання, та наказу Комунального навчального закладу «Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» від 15.08.2018 № 85/01-06 «Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» у закладах загальної середньої освіти Драбівського району з 01.10. по 31.10. 2018 року був проведений п’ятий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

В. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності, дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України.

І тут важлива роль належить школі, яка покликана формувати життєві компетентності учня, розвивати його як гармонійну особистість. Адже лише творчо мисляча людина здатна до самовдосконалення, широкого сприйняття світу, розв'язання будь-яких завдань.

Шкільна бібліотека, як обов'язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Шкільні бібліотекарі створюють комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування дітей і підлітків, сприяють поповненню їхнього інформаційного багажу, надають творчий простір для проведення дозвілля.

От і з нагоди 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського у закладах загальної середньої освіти району шкільними бібліотекарями були організовані такі заходи:

- цикл бесід з учнями «Все починається з добра» (за сторінками творів В. Сухомлинського); «Дітям про В. О. Сухомлинського»,

/Files/images/bbloteka/vseukranskiy_msyachnik_shklnih_bblotek/05112018/DSCN9844.JPG

- літературна подорож «Казковий світ Василя Сухомлинського».

/Files/images/bbloteka/vseukranskiy_msyachnik_shklnih_bblotek/05112018/DSCN9859.JPG

- книжкової виставки «Новинки бібліотеки»; «Василь Сухомлинський - дітям";

- День відкритих дверей для батьків, вчителів, громадян;

- виставка художніх робіт по творах В.Сухомлинського "Його вічний слід на землі",«Великий педагог, великий Добротворець»;

/Files/images/bbloteka/vseukranskiy_msyachnik_shklnih_bblotek/05112018/DSCN9855.JPG

- День бібліотворчості «Читаємо, малюємо, граємо»;

- гра-подорож за змістом оповідань і казок В.Сухомлинського;

/Files/images/bbloteka/vseukranskiy_msyachnik_shklnih_bblotek/05112018/DSCN9850.JPG /Files/images/bbloteka/vseukranskiy_msyachnik_shklnih_bblotek/05112018/DSCN9851.JPG

- педагогічний тренінг «Ідеї В.Сухомлинського і практика гуманізації сучасної школи»;

- круглий стіл "Ідеї В.Сухомлинського та практика їх втілення у роботі закладу" (досвід педагогів);

- інтерактивні ігри та вправи "Розв'яжи ситуацію", "Ми у казці";

- виховні години: «Мудрість книги», «Роль книги у житті людини», «Бути людиною»;

- написання міні-творів на тему загальновідомих слів В.Сухомлинського «Незамінним джерелом знань і невичерпним джерелом твого духовного багатства є книжка».

- відеолекторії (Перегляд мультфільму «Кругообіг добра в природі». За мотивами казок В. Сухомлинського «Як хлопці мед поїли», Лисенятко -першокласник», «Хлопчик і дзвіночки конвалій».

- тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку» (діти читали батькам казки В.Сухомлинського)

Методист РМК Перепелиця В.В.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.