Вчителі інформатики Драбівщини взяли участь у обласному семінарі та опановували STEM-технології

31 жовтня відповідно до плану роботи районного методичного кабінету на базі навчально-тренінгового центру STEM-освіти комунального навчального закладу «Черкаський ОІПОПП ЧОР» відбувся виїзний семінар за участю вчителів інформатики ЗЗСО району «STEM-технології у закладах загальної середньої освіти: реальні кроки щодо використання». Метою даного заходу було ознайомлення із основними напрямками впровадження у освітній процес сучасних цифрових технологій, практичним використанням цифрового вимірювального комплексу EinsteinTM та наборів LEGO MINDSTORMS.
Про переваги STEM-технологій та необхідність їх використання у навчальній діяльності розповіла присутнім завідувач навчально-тренінгового центру STEM-освіти КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Зоря Юлія Миколаївна.
/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок1.JPG
Із технічними характеристиками та функціональними можливостями цифрового вимірювального комплексу EinsteinTM ознайомив наших вчителів методист навчально-тренінгового центру STEM-освіти КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Качкар Євген Володимирович, який на конкретних прикладах продемонстрував можливість використання даного обладнання на уроках фізики, хімії, біології, географії.
/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок4.JPG
Познайомитися із робототехнікою учасники семінару мали можливість в ході практикуму з використання наборів LEGO MINDSTORMS під керівництвом методиста навчально-тренінгового центру STEM-освіти КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Безпоясного Богдана Степановича. Богдан Степанович пояснив загальні принципи конструювання роботів із використанням стандартних наборів конструкторів LEGO, дав практичні настанови щодо особливостей складання та програмування вказаних пристроїв, після чого кожен мав можливість використати отриману інформацію на практиці.
/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок6JPG.JPG/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок7.JPG/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок5.JPG
Особливо памꞌятним став візит до Чераської санаторної школи-інтернату, команда учнів із якої під назвою «BrainsON» стала переможцем обласних змагань з робототехніки та чемпіоном України на фестивалі FIRST® LEGO® LEAGUE, який відбувся навесні цього року в столиці. А вже влітку ці талановиті діти успішно представили Україну на Міжнародному фестивалі FIRST® LEGO® LEAGUE ESTONIAN OPEN INTERNATIONAL в Естонії. Тренер команди Ліна Миколаївна разом із кількома учасниками привітно зустріли гостей та запросили до спеціально створеного кабінету робототехніки, де продемонстрували створених ними роботів, розповіли про підготовку до змагань та поділилися секретами власного успіху.
/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок12.JPG/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок10.JPG/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок9.JPG/Files/images/2018/semnar_z_robototehnki/Снимок11.JPG
Учасники семінару отримали незабутні враження та цінну інформацію для використання у своїй роботі, за що щиро вдячні організаторам заходу.
Методист РМК Петренко Ю.І.
Кiлькiсть переглядiв: 329

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.