На порядку денному - хід підготовки перших класів до навчального процесу за стандартами НУШ

26-27 липня 2018 року був проведений моніторинг готовності перших класів закладів загальної середньої освіти Драбівщини до роботи в умовах Нової української школи.

З метою аналізу проведених робіт щодо створення сучасного освітнього простору для першокласників та надання методичної допомоги в організації освітнього простору НУШ відбулася розширена нарада за участю Володимира Лободи, першого заступника голови райдержадміністрації та Тетяни Богославець, заступника голови районної ради. У нараді взяли участь сільські та селищні голови, директори ЗЗСО, вчителі перших класів.

Тамара Рудченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації, зупинилась на питаннях фінансування, яке здійснюється із державного та районного бюджету на втілення новітніх процесів в галузі освіти Драбівщини.

З головним питанням «Про хід підготовки нового освітнього середовища для першокласників у ЗЗСО Драбівщини» виступила Валентина Шевчук, завідувач РМК відділу освіти райдержадміністрації, яка проаналізувала стан виконаних робіт, акцентувала увагу на осередках, які необхідно створити у кожному першому класі та звернула увагу на сайти, де можна знайти кращі зразки для оформлення нового освітнього середовища. Валентина Степанівна презентувала створений освітній простір для першокласників у ЗЗСО району.

Любов Петлюшенко, директор Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ст., Таїсія Кріль, вчитель початкових класів Драбівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ім.С.Васильченка-гімназія» поділилися досвідом щодо облаштування класних кімнат для першокласників згідно вимог наказу МОНУ від 23.03.2018 №283 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо освітнього простору Нової української школи»

Тетяна Богославець наголосила на взаємодії та співпраці із сільськими та селищними головами та побажала успіхів у впровадженні інновацій.

Володимир Лобода, підводячи підсумки наради, поставив чіткі завдання та дав конкретні доручення керівникам щодо активізації робіт, пов’язаних з підготовкою освітнього простору для першокласників.

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.