У Ковалівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –днз» ділилися досвідом щодо використання 3D-технології

Відмінною рисою сучасного суспільства є стрімкий розвиток IT-галузі. Саме тому у Ковалівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –днз» завдяки підтримці районної влади створено необхідні умови для отримання профільної освіти та вивчення 3D- технологій. У закладі навчання учнів старшої школи з 2017-18 навчального року здійснюється за інформаційно-технологічним профілем, учні ознайомлюються із сучасними технологіями, навчаються моделювати та друкувати 3D-моделі, що сприяє розвитку особистості, формуванню мислення і творчих здібностей в умовах становлення інформаційного суспільства й економіки знань.

15 травня 2018 року на базі Ковалівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –днз» відбувся районний семінар директорів закладів загальної середньої освіти району з проблеми: «Профільне навчання у старшій школі: шляхи розвитку», у якому взяв участь Гайдай І.В., голова Драбівської районної державної адміністрації, Рудченко Т.В., начальник відділу освіти райдержадміністрації, Шевчук В.С., завідувач районного методичного кабінету відділу освіти, Перетятько В.О., голова районної організації Профспілки працівників освіти, працівники відділу освіти та районного методичного кабінету, директори закладів загальної середньої освіти району.

Семінар розпочався із гостинної зустрічі на шкільному подвір’ї «Рідна школа, вчителі і дітвора – це України щаслива сім’я», яку організували учні та вчителі Ковалівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –днз».

/Files/images/kovalvka/каравай.jpg

/Files/images/kovalvka/гостинна зустріч.jpg

У ході теоретичної частини семінару дирекцією закладу (директор школи - Головко В.М., заступник директора з навчально-виховної роботи - Черниш Н.М.) проаналізовано управлінський підхід до організації профільного навчання, який постійно здійснюється на діагностичній основі та закцентовано увагу на технології 3D-друку, яка відкриває нові можливості для удосконалення освітньої галузі.

/Files/images/kovalvka/Головко.jpg

Практична частина семінару, представлена заняттям з технологій у 10 класі на тему: «Проектування та друк заданої моделі» (вчитель – Борисенко С.С.), переконливо засвідчила, що подібні технології збільшують інтерес до процесу навчання і тягу до знань, адже завдяки їм кожен учень відчуває себе винахідником чогось абсолютно нового. Створивши за допомогою спеціальної програми або ж мобільного додатка модель, учень, вже через короткий час тримає її в руках. Це дає можливість не тільки розглянути деталь, що проектується, але й оцінити інші її характеристики.

/Files/images/kovalvka/Борисенко.jpg/Files/images/kovalvka/Зацікавлені.jpg

/Files/images/kovalvka/робота.jpg

/Files/images/kovalvka/вироби.jpg

Підводячи підсумки семінару, Гайдай І.В., голова районної державної адміністрації, подякував колективу Ковалівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. -днз" за інноваційний підхід до організації освітнього процесу та наголосив, що використання 3D-принтера дасть змогу створити необхідні умови для отримання учнями якісної та актуальної освіти, допоможе знайти своє місце на сучасному ринку праці.

/Files/images/kovalvka/подяка.jpg

По завершенню семінару відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти, на якій розглянуто питання організованого завершення навчального року та організації літнього відпочинку.

Фото проведеного заходу можна переглянути за посиланням https://ilhenkoss.io.ua/album866332_0

Валентина Шевчук, завідувач РМК відділу освіти

Кiлькiсть переглядiв: 418

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.