Учні Драбівського НВК взяли участь у конкурсі есе на тему "Кожен із нас президент"

Видатний математик XIX ст. П. Чебишев сказав: «Теорія без практики є мертвою та безплідною, практика без теорії – даремною та шкідливою». Не секрет, що учні, які інтенсивно вивчають теорію, потребують практичних знань та навичок. Першим і надзвичайно важливим кроком у цьому напрямку є їхня участь у різноманітних творчих конкурсах.

12 грудня 2019 року за ініціативи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся ІІІ етап конкурсу на краще есе «Кожен із нас президент» серед учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти м.Черкаси та Черкаської області. Учасниками змагання стали і учениці 10-Б класу Драбівського НВК Петренко Каріна та Швидка Адріана.

На початку засідання учасників привітав Голова оргкомітету конкурсу, завідувач кафедри державно-правових дисциплін навчально-наукового інституту економіки і права, кандидат юридичних наук, доцент Ю.С. Кононенко, який зауважив, що конкурс проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей області, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації. Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Церемонію нагородження розпочала заступник голови оргкомітету доктор юридичних наук, професор кафедри державно-правових дисциплін навчально-наукового інституту економіки і права С.Ю. Обрусна, яка повідомила, що критеріями оцінювання учнівських робіт були відповідність обраній темі, креативність та професіоналізм.

Одним з переможців конкурсу на краще есе «Кожен із нас президент» стала і учениця Драбівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. С. В. Васильченка - гімназія» Драбівської районної ради Петренко Каріна.

Вітаємо з заслуженою перемогою Каріну та її наставника - учителя історії та правознавства Пилипенко М.О. Бажаємо натхнення, удачі та подальших творчих успіхів.

/Files/images/2018/legosha_nv/IMG_3054.PNG

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.