Зустріч лідерів учнівського самоврядування з представниками органів місцевої влади

5 грудня 2019 року у районному Будинку рад лідери учнівського самоврядування Драбівщини відвідали кабінети та поспілкувалися з представниками органів місцевої влади.

Екскурсія по кабінетах розпочалася від кабінету начальника відділу освіти, яка привітала усіх з присутніх з Міжнародним днем волонтера, подякувала Лідерам учнівського самоврядування за активну життєву позицію та побажала приємних хвилин від перебування у Будину Рад та успіхів у здійсненні мрій.

Володимир Лобода, перший заступник голови районної державної адміністрації розповів учням про місце районної державної адміністрації в загальній системі виконавчої влади держави, її структуру та працівників. Ознайомив з повноваженнями райдержадміністрації, особливостями роботи державних службовців. «Районна державна адміністрація, депутатський корпус районної ради не залишаються осторонь вирішення проблем соціальної сфери району та зокрема галузі освіти. Завдяки злагодженій роботі органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування освітянська галузь району розвивається на належному рівні, має якісні показники у навчанні і відповідне матеріально-технічне забезпечення, - сказав Володимир Лобода під час спілкування з учнями.

Затишна атмосфера була створена Тетяною Богославець, заступником голови районної ради, яка зупинилася на повноваженнях та організації роботи районної ради, постійних комісій, депутатського корпусу, окремо виділила, які освітянські питання допомагає вирішувати районна рада та наголосила на важливості співпраці між районною радою і учнівським самоврядуванням.

Пізнавальною стала екскурсія до фінансового управління. Марина Сіпко, начальник фінансового управління райдержадміністрації, цікаво і доступно розповіла учням про особливості роботи фінансового управління, познайомила з тонкощами формування бюджету та розподілу коштів, окреслила, які освітянські потреби забезпечує фінансове управління. Також Марина Миколаївна звернула увагу на особливості, важливість та престижність професій економіста, бухгалтера, фінансиста.

Учні отримали багато позитивних вражень від зустрічі з керівниками району, яка змусила їх по-новому подивитися на роботу районних органів влади та задуматися про подальший вибір своєї професії.

У той час, як учні знайомилися з роботою органів влади в районі, методист районного методичного кабінету відділу освіти Валентина Перепелицяпровела нараду із наставниками лідерів учнівського самоврядування. У ході наради підвела підсумок роботи за І-й семестр 2019-20 навчального року та презентувала заходи, які планується провести у ІІ семестрі.

Підсумком зустрічей стало прагнення зміцнення зусиль щодо організації учнівського самоврядування на місцях, створення в кожному шкільному колективі творчої, дієвої атмосфери для реалізації особистості.

По завершенню зустрічі представники шкільного самоврядування та їх наставники були запрошені до участі в районному заході з нагоди Дня волонтера.

За вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, всебічне сприяння в організації допомоги для військовослужбовців Збройних Сил України – учасників операції Об’єднаних сил та з нагоди Міжнародного дня волонтерів, педагогічним, учнівським та батьківським колективам Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Золотоношківської ЗОШ І-ІІІ стутенів, Шрамківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Драбівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ім.С.В.Васильченка-гімназія», Нехайківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-днз» були вручені подяками Драбівської районної державної адміністрації та Драбівської районної ради.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.