Методичний брифінг для вчителів української мови

14 листопада 2018 року на базі Кантакузівського навчально- виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –дошкільний навчальний заклад» відбувся методичний брифінг для вчителів української мови і літератури Драбівського району з проблеми «Основні вектори якісного викладання української мови і літератури в закладах загальної середньої освіти Драбівського району».
На захід прибули 20 учителів –філологів , які викладають українську мову і літературу в закладах загальної середньої освіти району.
Брифінг-практикум відкрила методист районного методичного кабінету Вольф Любов Григорівна. У своєму виступі вона відмітила, що змінюються мета та зміст освіти, з'являються нові засоби та технології , але урок залишається головною формою навчання. Незмінними є складові уроку, які спрямовані на формування компетентностей. Навчальна, розвивальна і виховна функції; принцип науковості в змісті, розвиток інтересу дітей до знань, різноманітність форм і методів та раціональне використання часу на уроці залишаються незмінними.
Структура сучасного компетентнісно зорієнтованого уроку повиннаспиратися на класичну, проте із застосуванням інноваційних підходів, використанням ІКТ, сучасним та захоплюючим має бути і викладання предмету.
Ця скурпульозна робота вчителя обов’язково повинна дати результати при складанні учнями 11 класу ЗНО.
Практичний блок заходу провели учителі української мови та літератури Кантакузівського НВК «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів-днз», які дали відкриті уроки : урок української мови в 11 класі, вчитель вищої кваліфікаційної категорії Харченко Л.Г., на тему: « Види простих речень та відтінки їх значень», урок з української літератури у 9 класі , вчитель І кваліфікаційної категорії Шевченко Т.М., на тему: «Іван Котляревський «Енеїда». Національний колорит, зображення всіх верств суспільства, алюзія на українську історію в поемі».
Урокибули проведені на високому методичному рівні з дотриманням вимог до сучасного уроку: використанням мультимедійних технологій та інтерактивних методів навчання.
Приємною родзинкою семінару- брифінгу були « Сучасні українські вечорниці» , які підготувала Власенко Людмила Дмитрівна , вчитель української мови та літератури Кантакузівського НВК.
Організаторами і безпосередніми учасниками районного семінару- брифінгу розроблені рекомендації відповідно до теми методичного заходу.
Сподіваємося, що кожен з учасників районного заходу до свого власного педагогічного доробку отримав зерна досвіду учителів Кантакузівського навчально-виховного комплексу.

/Files/images/2018/kant/IMG_20181114_091459.jpg /Files/images/2018/kant/IMG_20181114_103756.jpg/Files/images/2018/kant/IMG_20181114_104050.jpg/Files/images/2018/kant/IMG_20181114_112610.jpg/Files/images/2018/kant/S1400016.JPG

Вольф Л. Г. , методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.